OM BRØDRENE SKOGEN FISKEHANDEL

Mye vann har rent i havet siden salig Bjarne Skogen bestemte seg for å bygge opp et fiskemottak i sjøkanten i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Han var en stanhaftig mann, Bjarne. Og nøysommelig og med et hjerte som banket for kvalitet, sørget han for at det etterhvert også vokste frem en fiskeforretning på stedet.

Bilde av fiskeskøyte ved fiskemottak
Butikk ved fiskemottaket på Engelsviken Brygge

I dag, nesten 80 år senere, driftes fiskebutikken av andre generasjon Skogen, og som sine fars sønner er Nils Johan og Jon opptatt av å videreføre kongstanken om å til enhver tid levere de beste råvarene. Dette skjer i fyllest blant annet gjennom eget fiskemottak der de tar imot fersk fangst fra lokale fiskere. Mang en besøkende har sommertid tålmodig ventet på at reketråleren skal klappe til kai, for få minutter senere å kunne få gleden av å nyte nykokte reker på bryggekanten. Og om vinteren, når vannet er kaldt og jula nærmer seg, lar både store og små seg fascinere av levende hummer og torsk i kummen vår.

Bilde av dagens generasjon bak disken
Dagens generasjon

På kjøkkenet holdes gamle oppskrifter i hevd, og rykende varme fiskekaker rett fra panna har mang en gang stilnet rumlende mager hos både langveisfarende og kortreiste kunder. For å kunne fortsette med dette vil vi sommeren 2016 kunne ønske matglade i alle aldere velkommen til vår nye butikk på brygga i Engelsviken. Og om lokalene er nye, vil imidlertid tradisjonene forbli de samme gamle.

Bilde av Skogen som steker fiskekaker
På kjøkkenet stekes det fiskekaker